Wereldwinkel Maarssen

Drinking Chocolate en Oploskoffie

okt2016_drinkingchocoladDrinking Chocolate

Chocolade in een kop, dat is waar je jezelf op trakteert met deze heerlijke verwennerij. Met de 100% biologisch en fairtrade cacao en ongeraffineerde rietsuiker schep je eersteklas ingrediënten in je kop. Het hoge aandeel cacao geeft deze “drinking chocolate” een volle chocoladesmaak met het bittertje van pure chocolade.

  • 60% premium kwaliteit cacao en 40% ruwe rietsuiker
  • Zonder E-nummers
  • Voeg je eigen melk(-alternatief) toe

De cacao komt van Yacao, uit de Dominicaanse Republiek. De boeren zijn verenigd in Coöperatie Fundopo (Fundación Dominicana de Productores Orgánicos). Met de fairtrade premie is een verwerkings-centrum gebouwd. Hier worden de cacaobonen gefermenteerd, gedroogd, gereinigd en opgeslagen, zodat de boeren een beter inkomen hebben.
De rietsuiker komt van boerencoöperatie ASOCACE (Asociación de Cañicultores Orgánicos de la Zona Central) uit Paraguay. Sinds de boeren in 2002 deze coöperatie vormen ontvangen zij een betere prijs voor de suiker. Sinds 2004 is ASOCACE fairtrade gecertificeerd. Met de fairtrade premie worden er winstgevende projecten gefinancierd.

Oploskoffie

Dit is de een oploskoffie waar veel moois over te vertellen is: een premium koffie met een premium smaak. Niet alleen fair trade, maar ook biologisch. Van de meest mooie koffiebonen gemaakt

  • Premium kwaliteit en smaak koffie
  • Unieke combinatie binnen oploskoffie: Fairtrade en bio
  • Vriesdroog: meest kwalitatieve oploskoffie

okt2016_oploskoffieDe bonen voor de Mild Roast (100% Arabica) komen o.a. van Sidama Coffee Farmers Cooperative Union in Ethiopië. Deze boerenorganisatie draagt via de verkoop van biologische fairtrade koffie, de ontwikkelings-premie en extra ondersteuningsprogramma’s bij aan ontwikkelingen onder de ruim 80.000 leden en hun families.
De koffie van de Dark Roast (100% Robusta) is afkomstig van Ankole Coffee Producer’s Cooperative Union in Oeganda. Dit is een relatief jonge koffiecoöperatie met een duidelijke visie voor de toekomst. In 8 jaar tijd is het aantal boeren-groepen gestegen van 10 naar 17 en het totale ledenaantal is de 6.000 gepasseerd. Tegelijkertijd investeert de organisatie in kwaliteit: hun Robusta koffie werd door de Uganda Coffee Develop-ment Authority in 2011 uitgeroepen tot hoogste kwaliteit koffie die het land exporteert.