Wereldwinkel Maarssen

Heerlijke kookproducten in ons assortiment

Indonesische kruidenpasta’s

Ook wel boemboes genoemd. De Rendang heeft een volle en rijke typische Indonesische smaak die goed combineert met rundvlees, kip of groenten.

 

 

 

 

Fair Trade Original Biologische sojasaus

Wat is de smaak van goede sojasaus? Dat is best lastig, want het is niet iets wat je zomaar naar binnen klokt. Zelfs met een theelepeltje is het proeven van elf merken sojasaus geen onverdeeld genoegen voor het V-panel bij toko Dun Yong in Amsterdam, dat bestaat uit mede -eigenaar Sosja Dun-Hu, Volkskeukenauteur Onno Kleyn en sinoloog Alice de Jong.
Op tweede plaats eindigt Fair Trade Original met een biologische, glutenvrije sojasaus die door Thaise boeren niet met tarwe is bereid, maar met bruine rijst. Zachte geur, bloemig, fris, licht en een eigen nasmaak, vindt het panel.

 

 

Biologische kokosolie uit Sri Lanka

Als aanvulling op ons succesvolle Azië assortiment. Olie van de eerste persing. Uitermate geschikt om te wokken, frituren en bakken. De heerlijk kokosgeur komt vrij zodra de olie smelt in de hete wok. Kokosolie stolt bij temperaturen van 24 graden C., doseren met een theelepel werkt het best.