Wereldwinkel Maarssen

Marmer-Koffiecake

Ingrediënten

  • 2 eetlepels sterke koffie*
  • 1 eetlepel koffielikorette*
  • 200 gram boter
  • 200 gram rietsuiker*
  • 4 eieren
  • zout
  • 200 gram gezeefde cakemeel

* = te koop in de wereldwinkel


 Bereiding:

Voeg de koffie en de likeur samen. Roer met de mixer boter, suiker, een snufje zout door tot een romige massa.
Klop de eieren er één voor één door. Schep het cakemeel er bij. Meng de koffieoplossing door de helft van het deeg. Vul een cakevorm, beboterd en bestoven met cakemeel om en om met de twee deegsoorten.
Zet de vorm in een voorverwarmde oven (150 C, stand 2), iets onder het midden. Bak de cake in ongeveer 5 kwartier gaar en bruin, prik na ca. 1 uur in de cake met een satéstokje. Blijft na het uithalen van het stokje geen deeg kleven, dan is de cake gaar.
Laat afkoelen in de vorm en stort de cake op een rooster.
Lekker met een (h)eerlijk kopje koffie of thee.