Wereldwinkel Maarssen

Cadeautips

Kookbook Eerlijk Eten

boek-eerlijk-eten-up

 

Gepassioneerde foodbloggers delen in dit boek hun recepten voor ontbijt, lunch en diner gebaseerd op eerlijke en duurzaam geteelde producten. Naast een overheerlijke inhoud heeft dit boek ook een mooi design. Leuk om te geven dus!

Eerlijk Eten neemt de lezer in tachtig smaakvolle en eenvoudige recepten mee in de wereld van fairtrade. Gepassioneerde chefs en foodies schreven 80 recepten voor ontbijt, lunch, diner gebaseerd op eerlijke en duurzaam geteelde producten. Door de heerlijke recepten in dit kookboek wordt je geïnspireerd om bewuste keuzes te maken bij het inkopen. Een banaan, een ananas of een reep chocolade moet in de eerste plaats gewoon lekker zijn. Maar als er een mooi verhaal achter zo’n product zit, smaakt het nóg beter. Een deel van de opbrengst van Eerlijk eten is bestemd voor een kinderdagverblijf op een fairtrade theeplantage in Sri Lanka.

Prijs: €24,95


Himalaya zout, reis zoutvaatjes en zoutkristallen kandelaars

 

hilmalaya-zout-banner_up

Himalaya zout is ‘levend’ zout. In tegenstelling tot normaal keukenzout, is het niet chemisch gezuiverd, maar nog rijk aan sporenelementen en mineralen. Het zuivert bijvoorbeeld de lucht, door straling van apparatuur te neutraliseren met positieve ionen. Het heeft een heilzame werking op allergieën en als kandelaar geeft het een zacht, ontspannend licht.

Het Himalaya zout van Madat Nepal Handel, is gegarandeerd op basis van eerlijke handel verkregen. Het zout wordt gewonnen uit een vijfhonderd miljoen jaar oude bergketen in de Indusvallei en transporteren dit naar een klein dorp in de buurt van Varanasi, Noord India.