Wereldwinkel Maarssen

Koninklijke onderscheiding voor Phia en Piet Verkroost

Als Wereldwinkel Maarssen zijn we er heel trots op dat Phia (78 jaar) en Piet (80 jaar) Verkroost op 26 april jl. een koninklijke onderscheiding hebben gekregen.

Wereldwinkel Maarssen bestaat dit jaar 25 jaar en zij zijn degenen van het allereerste uur. Dat betekent dat ze heel veel energie hebben gestoken in de ontwikkeling van de verkoop van eerlijke handel. Het begon vanuit een kraam achterin de kerk tot een volwaardige Wereldwinkel in Maarssen-Dorp.
Phia zorgt ervoor dat de winkeladministratie goed wordt beheerd en let erop dat voor de medewerkers alles duidelijk is zodat deze de klanten goed van dienst kunnen zijn. Piet is een buitengewoon goede boekhouder die ons regelmatig laat zien hoe we ervoor staan m.b.t. financiën en omzet. Met de verkoop van Fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen.
Naast hun activiteiten voor de Wereldwinkel zijn Phia en Piet als vrijwilliger ook nog actief bij diverse andere organisaties, zoals sportvereniging, accordeon vereniging, de H.Hartkerk.