Wereldwinkel Maarssen

ECO IKI tassen van innovatief gerecycled materiaal

Onze leverancier Fair Items heeft prachtige duurzame en fairtrade producten, alles gecertificeerd en waar de mensen in Cambodja innovatieve producten maken die hen een beter leven geven.

Na 14 jaar van research & development is het Smateria gelukt om tassen en accessoires te maken van gerecyclede industriële verpakking volgens zelfontwikkelde innovatieve technieken. Hieruit is een ‘eigen’ en nieuw materiaal ontstaan. Het gaat om het plastic dat in de fashion industrie gebruikt wordt en daarna meestal als afval wordt verbrand en terecht komt in de lucht die wij inademen. Verder wordt er ook r-PET materiaal gebruikt (voor de voering). De modellen van de IKI collectie zijn ontworpen door Smateria. Alles is nog steeds ethically & fair made en de producten worden met de hand geassembleerd door het toegewijde Smateria team.

De ECO IKI tassen en accessoires zijn niet alleen in het oog springend, maar ook waterbestendig, licht van gewicht, zeer sterk, van hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk en VEGAN! De IKI collectie bestaat uit unieke high-end modellen waarbij bewust gerecycled materiaal is gebruikt: stijlvolle tassen en accessoires voor zowel zakelijk als privé gebruik. De krachtige en mooie kleuren stralen vrolijkheid uit en dat is juist wat we nu zo hard nodig hebben.

Na het kopen van een IKI product zal een soort van natuurlijke ‘rijping’ plaatsvinden van het materiaal aan de buitenzijde. Dit is het organische merk van de in eigen werkplaats ontwikkelde gerecyclede stof in actie. Het rauwe in het materiaal wordt ‘echt’ en zichtbaar. De IKI collectie community bestaat uit mensen uit de Eco-fashion gemeenschap: koop wat je nodig hebt, gebruik zoveel mogelijk gerecyclede producten en ga voor duurzame kwaliteitsproducten waarbij je je eigen ecologische voetafdruk kleiner maakt. Laten we het ethisch kopen noemen waarbij afval wordt verminderd en de planeet beschermd wordt.