Wereldwinkel Maarssen

Keramiek bloemen uit Litouwen

Alle bloemen zijn uniek!

mei2022-maandproduct-2

mei2022-maandproduct-1


Prachtige beelden

Uit verschillende landen en materialen (o.a. van brons, keramiek, serpentijn, ruwe steen en hout)

beelden-mexico

Keramiek beelden uit Mexico

bronsbeelden-Burkina-Faso2

Brons beelden uit Burkina-Faso

houten-vogels-indonesie

Houten vogels uit Indonesië

Dansers (ruwe steen), uit Zimbabwe


April is onze feestmaand!

2022-april-poster-feestmaand


Mozaiekschalen uit Indonesië

product-omschrijving-mozaiekschalen


Wellness producten van Alchemia

Productkaartje_jan2022
Enkele voorbeelden:


Sieraden van Kazuri

Kazuri_nov2021

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost-Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen.

Echter, door de corona crisis zijn veel vrouwen in de problemen gekomen. In Kenia zijn geen sociale vangenetten en als er geen werk is valt het inkomen volledig weg. Als koper en drager van dit unieke sieraad ondersteunt u het principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst. Een sieraad van Kazuri kopen heeft op dit moment nog meer betekenis!


Kussens uit India

kussens-india

De kussens van Only Natural worden gemaakt in een familiebedrijf in Moradabad, India.
De familie Rajiv produceren hier textiel. Mevrouw Pallavi maakt de borduurontwerpen naar oude traditionele tekeningen uit Noord-India. De kussens worden gemaakt met machinale borduurmachines, aangevuld met handmatig aangebrachte accenten.

Bij Only Natural wordt er toegezien op een eerlijke beloning voor de werknemers en goede arbeidsomstandigheden. Het uitgangspunt is dat de kinderen in India naar school gaan en dat er geen kinderuitbuiting plaats vindt in de fabrieken waarmee wordt samengewerkt. Er wordt geen gebruik gemaakt van tussenpersonen maar er is rechtstreeks contact met de producenten van de producten.


Duurzaam regeerakkoord

Wereldwinkel Maarssen ondersteunt van harte de oproep voor een duurzaam regeerakkoord van SDG Nederland. Een regeerakkoord moet er één zijn met een goede balans tussen economie, ecologie en sociale waarden. Een duurzaam regeerakkoord, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (kortweg SDG’s – Sustainable Development Goals).

Koop u in de Wereldwinkel en u ondersteunt drie van de 17 duurzaamheidsdoelen:

doelen-WW


PLUS PLUS actie

Wereldwinkel Maarssen heeft besloten € 1000 te investeren in Superfine Africa Nuts, een Keniaans bedrijf dat macadamia noten inkoopt, bewerkt en verkoopt voor de export. Superfine wil lokale boeren, die de noten produceren, toegang tot de markt te bieden voor een duurzaam inkomen.


Kleur je wereld met Blossombs

Blossombs zijn kleurrijke bloem’bommetjes’ gemaakt in Nederland met 100% natuurlijke ingrediënten en een biologische samengestelde zadenmix van wilde bloemen.

Kleurrijke bloemen zijn immers heel belangrijk voor het voortbestaan van onze aarde en al het leven daarop. Want hoe meer bloemen, hoe meer voedsel er is voor de bijen, vlinders, en hommels.

Blossombs-collectie-1-zaadbolletje