Wereldwinkel Maarssen

Kussens uit India

kussens-india

De kussens van Only Natural worden gemaakt in een familiebedrijf in Moradabad, India.
De familie Rajiv produceren hier textiel. Mevrouw Pallavi maakt de borduurontwerpen naar oude traditionele tekeningen uit Noord-India. De kussens worden gemaakt met machinale borduurmachines, aangevuld met handmatig aangebrachte accenten.

Bij Only Natural wordt er toegezien op een eerlijke beloning voor de werknemers en goede arbeidsomstandigheden. Het uitgangspunt is dat de kinderen in India naar school gaan en dat er geen kinderuitbuiting plaats vindt in de fabrieken waarmee wordt samengewerkt. Er wordt geen gebruik gemaakt van tussenpersonen maar er is rechtstreeks contact met de producenten van de producten.


Duurzaam regeerakkoord

Wereldwinkel Maarssen ondersteunt van harte de oproep voor een duurzaam regeerakkoord van SDG Nederland. Een regeerakkoord moet er één zijn met een goede balans tussen economie, ecologie en sociale waarden. Een duurzaam regeerakkoord, gebaseerd op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (kortweg SDG’s – Sustainable Development Goals).

Koop u in de Wereldwinkel en u ondersteunt drie van de 17 duurzaamheidsdoelen:

doelen-WW


PLUS PLUS actie

Wereldwinkel Maarssen heeft besloten € 1000 te investeren in Superfine Africa Nuts, een Keniaans bedrijf dat macadamia noten inkoopt, bewerkt en verkoopt voor de export. Superfine wil lokale boeren, die de noten produceren, toegang tot de markt te bieden voor een duurzaam inkomen.


Kleur je wereld met Blossombs

Blossombs zijn kleurrijke bloem’bommetjes’ gemaakt in Nederland met 100% natuurlijke ingrediënten en een biologische samengestelde zadenmix van wilde bloemen.

Kleurrijke bloemen zijn immers heel belangrijk voor het voortbestaan van onze aarde en al het leven daarop. Want hoe meer bloemen, hoe meer voedsel er is voor de bijen, vlinders, en hommels.

Blossombs-collectie-1-zaadbolletje


ECO IKI tassen van innovatief gerecycled materiaal

Onze leverancier Fair Items heeft prachtige duurzame en fairtrade producten, alles gecertificeerd en waar de mensen in Cambodja innovatieve producten maken die hen een beter leven geven.

Na 14 jaar van research & development is het Smateria gelukt om tassen en accessoires te maken van gerecyclede industriële verpakking volgens zelfontwikkelde innovatieve technieken. Hieruit is een ‘eigen’ en nieuw materiaal ontstaan. Het gaat om het plastic dat in de fashion industrie gebruikt wordt en daarna meestal als afval wordt verbrand en terecht komt in de lucht die wij inademen. Verder wordt er ook r-PET materiaal gebruikt (voor de voering). De modellen van de IKI collectie zijn ontworpen door Smateria. Alles is nog steeds ethically & fair made en de producten worden met de hand geassembleerd door het toegewijde Smateria team.

De ECO IKI tassen en accessoires zijn niet alleen in het oog springend, maar ook waterbestendig, licht van gewicht, zeer sterk, van hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk en VEGAN! De IKI collectie bestaat uit unieke high-end modellen waarbij bewust gerecycled materiaal is gebruikt: stijlvolle tassen en accessoires voor zowel zakelijk als privé gebruik. De krachtige en mooie kleuren stralen vrolijkheid uit en dat is juist wat we nu zo hard nodig hebben.

Na het kopen van een IKI product zal een soort van natuurlijke ‘rijping’ plaatsvinden van het materiaal aan de buitenzijde. Dit is het organische merk van de in eigen werkplaats ontwikkelde gerecyclede stof in actie. Het rauwe in het materiaal wordt ‘echt’ en zichtbaar. De IKI collectie community bestaat uit mensen uit de Eco-fashion gemeenschap: koop wat je nodig hebt, gebruik zoveel mogelijk gerecyclede producten en ga voor duurzame kwaliteitsproducten waarbij je je eigen ecologische voetafdruk kleiner maakt. Laten we het ethisch kopen noemen waarbij afval wordt verminderd en de planeet beschermd wordt.

 

 


Vanaf woensdag 31 maart worden onze openingsdagen verruimd

Wilt u langskomen, weer heerlijk neuzen tussen onze (nieuwe) cadeauartikelen en op uw gemak de producten bekijken?
Dat kan, u bent van harte welkom op afspraak van woensdag t/m zaterdag 
tussen 12.00 – 16.00 uur.

Neem contact op voor het afspreken van een geschikt moment met:
06-28774506 (Els) of 06-36392633 (Leny)
Ook via email inkoop@wereldwinkelmaarssen.nl is een afspraak te maken.
Uiteraard blijven we gewoon bezorgen en afhalen is uiteraard mogelijk op bovenstaande dagen!


Wereldwinkel Maarssen gaat weer een beetje open!

 We laten u graag verleiden met onze mooie paasartikelen

 

Nadat u een telefonische afspraak heeft gemaakt kunt u op 17, 19, 20, 24, 26, 27 of 31 maart tussen 12.00-16.00 uur uw inkopen doen.
Om een afspraak te maken kunt u bellen naar Els van Beurden: 0628774506 of Leny Roest: 0636392633.

We zijn ook zeker nog bereid om bestellingen van minimaal €10 thuis te bezorgen (Maarssen en Maarssenbroek).


We zijn t/m 2 maart gesloten maar u kunt wel bij ons bestellen!

Ook Wereldwinkel Maarssen moet helaas de deuren tijdelijk sluiten. Maar u kunt wel bij ons bestellen!
  • Als u iets hebt gezien in de etalage van onze winkel of iets anders nodig hebt, bezorgen wij graag uw bestelling van minimaal €10 bij u thuis (Maarssen en Maarssenbroek).
  • Wij komen de bestelling persoonlijk bezorgen. De betaling kan aan de deur gebeuren, contant, per pin, of direct overmaken.
  • Uiteraard houden wij ons aan de voorschriften en houden afstand.

U kunt mailen naar inkoop@wereldwinkelmaarssen.nl of bellen naar Els van Beurden: 0628774506 of Leny Roest: 0636392633.


Tapas-, hapjesschaal uit Tunesië

 hapjesschaal uit TunesiëDe productie van deze handgemaakte en beschilderde schalen bevindt zich in Nabeul.
De klei van Nabeul is zowel geschikt voor fijn aardewerk als serviesgoed en tevens geschikt om te stoken in gas-of elektrische ovens.

Bij het familiebedrijf waar deze schalen worden geproduceerd, zijn ongeveer 30 mensen betrokken. Aan het hoofd staat een vrouw die zorg draagt voor het personeel. Er is een evenredige verdeling over het aantal mannen en vrouwen in dit project.

Het servies is geschikt voor magnetron en vaatwasmachine, niet voor de oven.


De tafel van docente Miranda Herkes

Iedere maand nodigt de wereldwinkel van Maarssen een bekende inwoner van Stichtse Vecht uit om zijn of haar tafel samen te stellen met producten, daarbij vertellend waarom de keuze is gemaakt.

 

In november is dat Miranda Herkes, de docent van de kinderburgemeester Mahdi el Farissi. Miranda vulde een tafel met producten die in huis de eenzaamheid wat verzachten maar ook eerlijk en duurzaam zijn.