Wereldwinkel Maarssen

Mokka Brownies

Ingredienten voor ca. 16 stuks :

  • 125 gram pure chocolade*
  • 60 gram amazonenoten* of gemengde noten*
  • 2 eetlepels koffielikorette*
  • 175 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 60 gram boter
  • 100 gram bloem en een halve theelepel bakpoeder of 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • wat zout

* = te koop in de wereldwinkel


Bereiding:

Een vierkante cakevorm van 20 cm. Invetten en bestuiven met bloem.
In een pannetje op laag vuur chocolade en boter smelten en even iets laten afkoelen.
In een kom suiker en eieren kloppen tot een romig mengsel.
Roer de chocolade en de likorette erdoor.
Zeef de bloem met bakpoeder of het bakmeel met het zout er bij, luchtig doorroeren, noten toevoegen.
Beslag in cakevorm overgieten en ca. 30 minuten in de oven bij 175 C laten bakken.
Laten afkoelen in de vorm en in stukken snijden.