Wereldwinkel Maarssen

Sieraden van Kazuri

Kazuri_nov2021

De sieradencollectie van Kazuri bestaat uit handgemaakte en handbeschilderde sieraden van keramiek uit Kenia, Oost-Afrika. De prachtige, unieke kralen worden gemaakt van klei uit het gebied rondom Mount Kenya, wat het product authentiek van deze streek maakt. Inmiddels zijn meer dan 350 lokale vrouwen in dienst bij Kazuri om elk steentje met de hand te vormen en te glazuren en ze vervolgens te verwerken tot unieke juwelen.

Echter, door de corona crisis zijn veel vrouwen in de problemen gekomen. In Kenia zijn geen sociale vangenetten en als er geen werk is valt het inkomen volledig weg. Als koper en drager van dit unieke sieraad ondersteunt u het principe van eerlijke handel en helpt u de vrouwen van Kazuri en hun gezinnen aan een beter leven en geeft u hen hoop voor de toekomst. Een sieraad van Kazuri kopen heeft op dit moment nog meer betekenis!